Light and Breezy, Modern-Scandinavian Home Renovation for $35,000

 

By Arnold Goh   |    Back To Articles   |   12 November 2020

When guests first enter this home, the first thing that captures their attention is not the TV feature wall but the colour theme of this home. Utilizing the traditional combination of white colour, wood textures and selective pops of colour, our Director Ivan proposed a Modern-Scandinavian theme for this family’s home that he kept consistent throughout the entire space. The living area is kept open and breezy with loose furniture and minimal built-ins, save for a TV console. In doing so, it allows the space to be modular and adapt to changes in the layout where the home owner may wish to swap out certain pieces as time goes by.

435C Bukit Batok Ave 5

For both living room and master bedroom TV walls, fluted panels were incorporated to add an additional of light, shadow and dimension to what is conventionally a flat surface.

“I didn’t propose having cabinets because I felt that it would be too bulky on those walls” said Ivan when asked about the design philosophy behind the feature walls. “Instead I chose to ‘divert the bulk’ elsewhere by decking out one of their unutilized bedrooms with a row of full height cabinets for them to store all their items” he added.

A sleek galley kitchen is separated by a half-height glass panel which opens up the space while keeping the heat and oil confined to a single area. This definitely helps a lot with the clean-up work after whipping up a feast! A full height, sliding glass panel provides access in and out of the kitchen. The laminates used for the kitchen cabinets provide a cozy warm feeling with their wood patterns, and helps to break from the coldness of the white tiles that were laid. This sleek kitchen comes with the entire suite of storage solutions ranging from small drawers for cutlery and large drawers for pots and pans, to a concealed hanging dishrack and lots of storage space for various appliances hidden behind casement doors.

Just outside the kitchen, a dining table that comfortably sits 4 nestles against a Craft-Stone wall adding a touch of the traditional Scandinavian cottage feel without deviating too far from the original proposed theme. Next to it, a dual-drawer side table provides our home owner with additional storage space. Its sleekness lets it serve its purpose without it becoming an imposing presence as compared to a traditional built in storage solution, keeping in line with the theme of this home: Light and Breezy.

The master bathroom is also given ample storage space with vanity storage systems both under the sink and via a mirror cabinet system, allowing the home owners to store their daily use toiletries.

Talk to us!

Get a complimentary quote, planning, ideas & more

GET IN TOUCH:

Tel: +65 6262 6297

Email: hello@yangsid.com

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • WhatsApp

Showroom Office:

203A Upper Thomson Road

Singapore 574344

© 2020 by Yangs Inspiration Design Pte Ltd

OUR ACCREDITATIONS & PARTNERS